Orlando 2016

Dag 8 – Universal en Fantasmic!

Vanmorgen weer rond 7 uur wakker. Het uitslapen is bij eenmalig gebleven helaas. Dus maar uit de veren gestapt om een douche te nemen. Rond 9 uur zaten we al aan de ontbijt tafel bij Golden Corral om weer te genieten van het buffet. Wat zijn die chocolade cakejes lekker daar zeg!

2016-09-22-07-57-04-1

Hierna zijn we naar de om de hoek liggende Publix gereden. Hier hebben we wat gekocht om als lunch te nuttigen elders vanmiddag. Het zijn muffins geworden. Echt iets van lekkere broodjes zoals wij ze kennen voor tijdens de lunch kennen ze niet echt hier of wij zijn te kieskeurig dat kan natuurlijk ook!

De navigatie ingesteld en via de I4 zijn we naar Universal gereden. De auto geparkeerd in de overdekte parkeergarage en toen gaan lopen richting het park. Onderweg moesten we stoppen voor een tassencontrole. Het leek het vliegveld wel. Daarna mochten we weer door en zijn we via Universal Studio’s naar binnen gegaan. Hier hebben we meteen Dispicable Me gedaan. Een leuke Minion attractie! Daarna zijn we de naastgelegen achtbaan RIP Ride Rocket in gegaan. Je bent nu verplicht om eerst een kluisje te nemen hier (eerste uur gratis) en daar moet je echt ALLES in doen. Ook je mobiel etc. je zakken moeten echt leeg zijn. Je gaat ook eerst door een metaal detector heen of je echt niks bij je hebt. Daarna mag je de achtbaan instappen. Ik blijf dit net als in 2014 een vervelende baan vinden. Verder hebben we hier nog wat attracties gedaan en uiteindelijk in het nieuwe Harry Potter gedeelte de nieuwe attractie gedaan. Een achtbaan wat tevens een 3d simulator is. Echt super mooi gemaakt! En bizar hoever de techniek is!

2016-09-22-10-15-25 2016-09-22-11-57-03 2016-09-22-13-29-19-1
Daarna via de Hogewart Express wat een nep stoomtrein is die op een kabel loopt (beetje jammer) naar het naarbij gelegen park Universal Islands of Adventure gereden. In dit park hebben we ook een aantal attracties gedaan waaronder de nieuwe King Kong ride. Ook weer mooi gemaakt. Maar ook weer een 3d simulator. Daar stikt het nu wel een beetje van in Universal. Vind wat dat betreft Disney toch net wat leuker. Ook het personeel in Universal is minder vrolijk dan in Disney. Uiteindelijk wilden we nog in The Hulk maar die was defect. We hebben toen maar een pizza genomen en zijn toen weer richting de auto gegaan.

Via de I4 richting Disney Hollywood Studio’s gereden. Onderweg hadden we nog een korte (kijkers) file. Niemand meer bij de kassa van de parking dus we konden mooi gratis parkeren vanavond! (dit was na 18 uur). We zijn toen snel richting Hollywood Tower Hotel Twilight Zone gegaan want hier hadden we een Fast Pass voor. Helaas kwamen we door de file een kleine 3 minuten te laat aan en was onze Fast Pass verlopen. Maar bij Disney zijn ze gelukkig de beroerdste niet en mochten we alsnog via de Fast Pass lane naar binnen! Was weer erg gaaf met een mooi uitzicht! Door het gekke gevoel trek je gekke bekken blijkt maar weer uit de foto 😛

photopass_visiting_studio_7810489570
Hierna zijn we naar Fantasmic! gegaan. We konden een mooi plekje uitzoeken en hebben toen een bak popcorn gekocht. Altijd weer leuk die popcorn test. Reina, jou popcorn op Walibi blijft de beste! Zelfs Disney kan daar niet aan tippen! 😀 De show was weer fantastisch of moet ik zeggen: Fantasmic! Mooie effecten en vuurwerk. Wat wel erg jammer is dat tijdens de show achter je in Hollywood Studio’s wat hetzelfde park is de vuurwerkshow voor Star Wars begint. Dit lijd enorm af tijdens de show.

img_1896 wdw2016091433404545 img_1907 img_1910 img_1920 img_1926 img_1933 img_1936 wdw2016091433404432

Toen de show was afgelopen zijn we weer in de grote menigte richting de uitgang gegaan. Echt top hoe Disney alle vervoersmogelijkheden voor elkaar heeft. Bussen, trams, monorails etc. je hoeft bijna niet in de rij te staan! En ook geen files met uitrijden. En als er wel ergens een rij staat dan hanteer ik de gouden regel van Henk: De Amerikanen gaan rechts, dus jij gaat dan links. Dan ben je vrijwel direct aan de beurt! Werkt nog steeds goed!

Vanuit Disney Hollywood Studio’s zijn we nog even naar de dichtsbijzijnde Publix gegaan. We moesten weer brood, melk, sap etc. hebben voor ons ontbijt aan de pool. We hebben ook maar lekker eitjes mee genomen! Inmiddels is het weer 22 uur geweest. De blog weer geschreven aan de pool met een heerlijk koud biertje! Misschien zo nog even een plons nemen in de pool. Het is de hele dag droog, warm en zonnig geweest dus dat zou nog wel eens lekker kunnen zijn om even af te koelen voor het slapen. En dan zou het fijn zijn als we morgen kunnen uitslapen!

4 comments

 1. Moolenschot

  Ja maar een voordeel van vroeg wakker zijn,is dat je wel een lekkere lange dag hebt.
  En die hebben jullie weer goed besteed.
  Mooie foto’s.

 2. henk

  Fijn dat links nog steeds werkt 🙂 Ik kan je zeggen dat na het lezen van al jullie mooie vakantie dagen ik wel een beetje jaloers begin te worden. Wil zelf ook graag weer genieten van Florida. Niet zo zeer van al de parken (oke een paar dan 🙂 maar vooral van het mooie weer, de aardige mensen, lekker uit eten, en de geur van de warmte daar.
  Zucht nog een beetje sparen en dan wie weet over een jaartje of wat. Er staat nog genoeg op ons lijstje 😉 Geniet nog even verder dan geniet ik mee 🙂

 3. reina

  Top dar mijn popcorn nog steeds de hoofdprijs wint haha maar weer een leuke blog jongens!! lijkt me wel vermoeiend, ik zou een rustdag bij de pool inlassen.
  Geniet nog lekker, en wij genieten met jullie mee!

 4. Monique

  Ja is heerlijk om te lezen wat jullie allemaal meemaken…En dat je het zo naar je zin hebt.
  Lekker hoor, ga zo door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.