Orlando 2016

Dag 5 – Disney Hollywood Studio’s

Maandag 19 september, vanmorgen waren we in tegenstelling tot gisteren vroeg wakker. 7 uur dus. In bed rustig eerst Facebook en de reacties liggen checken. Blijft leuk! Ondertussen ook News13 gekeken voor het weerbericht vanuit het enorm grote bed. Eind van de middag kans op veel regen. Dat viel mee want het zou volgens de eerdere voorspellingen de hele dag slecht weer zijn. Dus we hebben ons shop avontuur uitgesteld en hebben bedacht om naar Disney Hollywood Studio’s te gaan.

Maar eerst een heerlijke duik in het zwembad. Toen we de bubbels aan hadden gezet stroomde de pool over door alle regen van gisteren. Ach kan geen kwaad want het bad is echt overvol met water. Na een half uurtje hebben we een douche genomen en zijn we ons aan gaan kleden. In de auto gestapt en richting Denny’s gereden. Hier hebben we een heerlijk ontbijt genuttigd. En wat een grote porties zeg! Maar het smaakte allemaal goed!

2016-09-19-10-12-20
2016-09-19-09-44-57
Na het ontbijt weer richting de auto gelopen. Het werd al goed warm buiten! De navigatie ingesteld en op naar Disney Hollywood Studio’s. Het was lekker rustig op de weg dus we waren er zo. De auto konden we ook snel kwijt want het was niet echt druk. Na de tassencontrole hadden we weer toegang tot het park met onze magic bands. Op het park hebben we eigenlijk alle attracties kunnen doen. Tussendoor was het goed smeren want om 11 uur was het al 31 graden. The Muppets 3D blijft een leuke film! Ook zijn we naar The Little Mermaid Musical geweest naar de nieuwe Frozen musical sing-a-long. Die vonden we niet echt super. Een grote karaoke show. Alleen de finale was spectaculair tijdens het nummer Let it Go met alle special effects.

2016-09-19-10-32-09
2016-09-19-10-41-10
2016-09-19-12-39-32
The Twilight Zone Tower of Terror blijft ook een super leuke attractie. Deze hebben we 2 keer gedaan. Na de 2de keer, dit was rond 18 uur, kwamen we weer buiten en was het opeens helemaal zwart boven ons geworden en begon het steeds harder te waaien. Snel naar de andere kant van het park gelopen. Dan nog maar een keer The Muppets 3D kijken, maar dan zit je wel een poosje droog. En inderdaad toen de film afgelopen was stonden we overdekt in de uitgang te wachten want het regende echt enorm hard en het onweerde ook weer behoorlijk. Een medewerkster van de attractie was de bakken met gebruikte 3D brillen aan het legen. Opeens was er een oranje velle flits was de gehele uitgang verlichte. Binnen nog geen halve seconde volgende er een enorme klap. De bliksem had ergens vlak na ons ingeslagen. Iedereen schrok zich kapot. De klap was zo hard dat ik met m’n handen op m’n oren stond. De medewerkster drong meteen bij iedereen aan dat zodra de deuren weer open gaan we weer naar binnen mochten om nog een keer de film te kijken. Ze zou schone nieuwe brillen regelen. Beter dit dan hier op de harde grond te zitten wachten met dit gevaarlijke weer, ookal zaten we veilig en overdekt. We zijn dus weer naar binnen gegaan. Hier was namelijk ook airco en dat is een stuk aangenamer. We hebben de film wel 4 keer gekeken. Steeds vanaf een andere positie. Na de 4de keer waren we er wel klaar mee maar het regende en onweerde nogsteeds maar gelukkig minder hard. We hebben toen onze poncho’s aangedaan die we in 2014 in Epcot hadden gekocht. Via winkeltjes en afdakjes zijn we naar een restaurant gegaan. Hier hebben we gegeten.

2016-09-19-18-07-25
Na het eten zijn we richting The Great Movie Ride gelopen. Hier kregen we te horen dat Fantasmic afgelast was. Jammer maar erg goed te begrijpen aangezien het nogsteeds aan het regenen en aan het onweren was. Dan is het niet fijn om in een openlucht theater te zitten en dan zetten ze Mickey Mouse ook niet op een berg 😉 We hebben The Great Movie Ride nog een keer gedaan. Toen die afgelopen was was het een soort van droog buiten. We zijn toen snel naar de auto gelopen om richting de villa te rijden. Inmiddels regent het nogsteeds en onweert het ook nog steeds. Volgens news13 is er wel 10cm regen gevallen! Ik heb nu binnen de blog zitten schrijven en gaan lekker op tijd slapen. Het zou top zijn als morgen het zonnetje weer schijnt!

6 comments

 1. Monique

  Joh…wat een avontuur! En dan dingen vier keer (verplicht) doen…
  Nou dan weet je helemaal wat er gaat komen.

  Gelukkig zijn jullie heel en goed thuis gekomen.
  Ben benieuwd wat je vandaag weer meemaakt.

 2. henk

  Regen hoort ook wel een beetje bij een Orlando vakantie. Gelukkig komt er na regen zonneschijn.
  Benieuwd wat er nog meer op het programma staat 🙂

 3. Reina

  jammer van het weer zo af en toe, maar ja geeft misschien ook wat verkoeling? ben benieuwd wat je daar nu voor zo’n ontbijt betaald, is daar gewoon he om buiten de deur te ontbijten.
  op naar het volgende avontuur!!

 4. Moolenschot

  Jeetje wat een weer !! Het kan daar inderdaad flink tekeer gaan.
  Maar jullie hebben een mooie oplossing gevonden hihi.
  Weer een heerlijk dagje

 5. Irma wolf

  Zo dat is wel schrikken, voor de rest wat een super reis, leuke dingen en wat een luxe dat eigen zwembad, maar wel afkicken van die heerlijke ontbijtjes

 6. Jeannette & Hans

  Fijn dat het goed is afgelopen , onweer blijft altijd eng en onvoorspelbaar.
  Nu lekker tukken, morgen weer een nieuwe dag slaap lekker zzzzzz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.