Orlando 2016

Dag 4 – relaxen en Disney Typhoon Lagoon

We hebben weer een prima nacht gehad! We komen lekker in ons ritme. Rond 9 uur wordt ik versuft wakker. Kijk op mijn telefoon en zie dat mijn ouders op Whatsapp hadden gemeld klaar te zitten voor de Skype. Ships… verslapen. Na wat appjes gestuurd te hebben alsnog kunnen Skypen! Even bij gebabbeld en de villa laten zien, super leuk!

Na het Skypen met het thuisfront hebben we de tv aangezet. Het was half bewolkt en de zon scheen ook af en toe. Dus we waren benieuwd wat het weerbericht was. Het zou de hele dag zonnig zijn en vooral ’s avonds zou er een bui kunnen vallen. Na veel wikken en wegen en veel denk werk hebben we doen besluiten om lekker te gaan zwemmen in Disney Typhoon Lagoon. Eerst hebben we nog even op ons gemakje aan de pool zitten ontbijten alles in de relax modus. Vervolgens hebben we alle spullen bij elkaar geharkt en zijn we de auto ingestapt richting Typhoon Lagoon.

We waren er al snel en hadden een mooi parkeerplekje kunnen vinden. Het was niet rustig maar ook niet super druk. Een prima dagje met wachttijden van 5 tot maximaal 20 minuten. Wat een prachtig zwempark blijft dit toch. Nadat we een plekje hadden gevonden zijn we eerst gaan zwemmen bij de Typhoon zelf. Wat een grote golf is dat toch, echt zo gaaf! Ook hebben we weer onze refill beker van 2014 meegenomen en weer opnieuw geactiveerd. Omgerekend voor ongeveer 3,50 euro per persoon konden we de hele dag onbeperkt frisdrank halen! We hebben zo’n beetje alle glijbanen gedaan en ook een aantal keer in de lazy river op een band gelegen. Je dobbert zo heerlijk het hele park door. Vergeleken 2014 was dit een top dag. We hebben gewoon de hele dag zon gehad! Ook was er een gedeelte met hekken afgesloten. Hier zijn ze weer een nieuwe glijbaan aan het bouwen. Spring 2017 zou hij klaar moeten zijn.

2016-09-18-17-22-48
2016-09-18-17-17-32
2016-09-18-17-20-53
Rond 17 uur hebben we onze spullen gepakt en zijn toen richting Cracker Barrel gereden. Een leuk restaurant met een gezellig winkeltje waar tevens de kerst spullen al stonden (volgens mij staan die er het hele jaar door). We hebben hier weer prima gegeten voor weinig! Ook verkopen ze er leuke schommel stoelen. Hier heb ik nog even in zitten schommelen, ik dacht nog leuk voor thuis maar toen ik het prijskaartje zag dacht ik laat maar lekker zitten! (170 dollar).

2016-09-18-19-16-38

2016-09-18-17-49-17
Na het eten zijn we nog even naar de Walmart gereden. Dit blijft echt een mega supermarkt waar de grote Franse supermarkten nog jaloers op kunnen zijn! Van supermarkt tot auto afdeling inclusief autobanden en servicecenter tot electronica, speelgoed, kampeerspullen een kerst afdeling… wat hebben ze eigenlijk niet? Bij de auto afdeling ben ik gaan kijken bij de was spullen aangezien ik thuis vaak de auto was. Ik heb een goeie shampoo maar die kost voor een kleine fles al gauw 14 euro. Hier vond ik precies dezelfde shampoo in 1,4 liter versie voor een kleine 7 dollar! Ik heb dus maar meteen een fles ingeslagen! Want in Nederland zijn die grote flessen 30 euro. Ik wacht nog even de vakantie af, als mijn koffer niet te zwaar is koop ik er misschien nog wel 1. Je blijft immers een Hollander hĆ© šŸ˜‰

2016-09-18-19-50-03
2016-09-18-20-06-21
Na afgerekend te hebben zijn we richting de villa gegaan. Het was inmiddels rond 21 uur en het begon nu inderdaad een beetje te spetteren en in de lucht zag je af en toe een flits. Maar dat is niet gek want dat zie je elke avond. Toen we voor de villa parkeerde was het droog dus snel alles uitgeladen en naar binnen gegaan. Net op tijd want toen begon het echt enorm hard te regenen. Buiten ben ik toen onder het afdakje begonnen met het maken van de blog en een biertje erbij. Lekker aan de pool met inmiddels een waterval vanaf het dak šŸ˜‰ Opeens was er een enorme donderklap te horen. We zijn toen maar lekker binnen gaan zitten. Er volgenden er veel van die harde klappen. Inmiddels regent het nog wel hard en trekt het onweer al iets verder hiervandaan.

2016-09-18-21-24-57
We vinden het trouwens ook leuk dat er veel mensen een reactie achterlaten. Zowel op Facebook als hier op de blog. Dat maakt het maken van een blog een stuk leuker!

10 comments

 1. Sylvia van Kooten

  Wat een leuke verhalen om te lezen.Ik ga weer helemaal terug in de tijd.Typhoon Lagoon vond ik persoonlijk het mooiste waterpark.Weet niet,of jullie nog naar Blizzard Beach gaan?Dat was ook een prachtig park.Met een super-steile glijbaan die ook nog eens heel hoog is!Brrrr,ben ik niet in geweest.Maar vooral genieten jongens!

 2. Moolenschot

  Wat een heerlijke dag weer.
  Typhoon lagoon zijn wij dit jaar ook voor het eerst geweest geweldig.
  Lekker ook dat rond dobberen in de lazy rivier!!!

 3. monique

  Hoi Jongens,

  Wat is het toch leuk dat jullie zo veel doen.
  Lange dagen…met lekker eten.
  veel plezier!

 4. Karoen

  Wat leuk om jullie blog te volgen! Ik kan hier ook een hoop inspiratie uit halen als wij in maart gaan šŸ™‚

 5. Reina

  Zo leuk weer om te lezen, super!! ik ga er echt even voor zitten, ook de foto’s, bakje koffie erbij hihi
  Fijn dat jullie zo genieten, gooi er nog wat foto’s van de villa op, ben ik benieuwd naar!
  lieve groet uit Zeewolde xxx

 6. Chris & Ananda

  Leuk! Jullie blog gevonden via het Floridaforum. Wij gaan zelf vrijdag die kant op, dus erg leuk om jullie verhalen te lezen als ‘voorpret’! Jullie hebben al veel gedaan en nog veel leuke dingen op de planning staan, zoals Universal (onze favoriet). Genieten hoor! Typhoon Lagoon vonden wij ook echt geweldig en nu we deze foto’s weer zien gaan we dit jaar misschien toch maar weer een keer. Veel plezier vandaag!

 7. Victoria

  Zo ik ben bij, maar ga jullie zeker volgen! Leuk! šŸ™‚
  Tot nu toe al heerlijke dagen gehad zie ik!

  En ja de prijzen van Meguiars zijn daar zoveel leuker he hahaha!

 8. Jeannette & Hans

  Skypen was zeker erg leuk! We hebben een prima indruk gekregen van jullie villa. Onze visite vond het ook gaaf. Blijft bijzonder dat we op deze wijze kunnen communiceren met elkaar over zo’n grote afstand.
  Hoorden dat Mark Kamp nu ook in Florida is, misschien even appen met hem?
  Leuk die schommelstoelen hoor, zou ik (Hans) ook wel willen hebben hier op de veranda šŸ™‚
  Wel een vreemde vent trouwens in de schommelstoel voor de winkel…… Amerikaan zeker šŸ˜‰
  Fijne vakantie verder, en blijven schrijven!!

 9. Kim

  Fijne dag zo lekker relaxen en zwemmen en CB is ook een favoriet van mij lekker door de winkel snuffelen en heerlijk eten. Het ging aardig te keer idd hoorde ik van vrienden. Nou ja hebben de plantjes ook weer genoeg voor de komende dagen šŸ™‚

 10. Lia

  Jongens wat leuk om te zien dat jullie zo genieten! Wat een wisselend weer steeds en wat een mooie wilde dieren, etc etc er is veel te zien daar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.