Orlando 2016

Dag 16 – Laatste activiteiten en de terugreis

Het is alweer vrijdag 30 september wat betekend dat we vandaag helaas terug vliegen naar huis. Ik had voor de zekerheid de wekker om 8 uur gezet want we wilden nog het een en ander doen. Gelukkig maar ook want zelfs ik werd om 8 uur pas wakker door de wekker. We zijn het bed uit gegaan en hebben deze meteen afgehaald en in de wasmachine gestopt. Daarna zijn we lekker voor de laatste keer gaan ontbijten op het pooldeck.

Nadat we klaar waren zijn we de auto ingestapt richting Universal. Via de ingang van Islands of Adventure zijn we naar binnen gegaan. Dit duurde wel even want het was super druk achter ons hoorden we dat er een stroomstoring was in Epcot vandaar de extra drukte. Toen we binnen waren zijn we meteen naar The Hulk gelopen. Er stond maar 20 minuten wachtrij dit bleek achteraf iets langer maar het viel gelukkig mee! Een erg leuke achtbaan! Daarna hebben we een rondje door het park gemaakt en met de nep stoomtrein op kabel vanuit het Harry Potter gedeelte naar Universal Studio’s gereden. Daar zijn we naar de Universal store voorin het park gelopen en heb ik mijn Minion sloffen eindelijk kunnen kopen! Ze zetten heerlijk warm en zacht!

2016-10-02-12-50-30

Hierna zijn we nog even naar de Walmart gereden om M&M’s te kopen voor thuis met smaken die we in Nederland niet hebben en een lunch. Daarna terug gereden naar de villa. Daar hebben wij onze lunch gegeten en de koffers ingepakt. Vervolgens hebben we nog heerlijk een tijdje van onze pool kunnen genieten in het zonnetje. Echt genieten en terug denken aan alle leuke dingen die we gedaan en meegemaakt hebben. Wat is Florida toch mooi! We vinden Amerika echt een fantastisch vakantieland en willen binnen nu en 5 jaar er zeker nog een keer heen gaan! Dus maar weer even sparen 😉

Toen was het toch echt tijd om het zwembad uit te gaan en te douchen. De zwemspullen snel even in de droger gedaan. Na het douchen aangekleed en de handdoeken etc. ook in de wasmachine gedaan en aangezet. De droger toen uitgezet en onze zwemspullen ook in de koffers gedaan. Nog even de vaatwasser uitgeruimd want die was inmiddels ook al schoon. Daarna nog een laatste check ronde gedaan en de koffers en tassen in de auto gezet. Dit paste maar net 😉 Toen de villa afgesloten en hebben nog even naar de villa gezwaaid toen we weg reden 😉 Wat een heerlijke tijd hebben we hier gehad!

2016-09-30-15-29-33
Na een half uurtje rijden kwamen we aan op MCO. De auto weer netjes afgeleverd bij National zonder extra kosten! Gek, want onze tank was wel groter dan de auto die we geboekt hadden. We hadden de optie genomen dat we de auto met lege tank af mochten leveren en dat is goed gelukt. Het lampje brande zelfs! Nadat we afscheid genomen hadden van de auto zijn we het vliegveld binnen gelopen. Door de doune en controle heen. Daarna bij Delta ingecheckt en onze koffers afgegeven. Toen dat gebeurd was met de tram naar onze terminal gereden en daar alvast de gate opgezocht. We hadden nog even de tijd en dus namen we nog voor de laatste keer een lekker diner bij Outback Steakhouse die hier ook zit. Tijdens het eten werd het erg donker en was er inmiddels buiten weer een shower gaande met onweer. Het regende echt heel hard. Na het eten naar de gate gelopen. We mochten in verband met het weer nog niet boarden, echt alles lag plat. Met ruim een half uur vertraging op zak vertrokken we richting Detroit.

2016-09-30-17-00-58 2016-09-30-17-47-47
Vlak voor het landen werd er gelukkig omgeroepen dat de mensen met een connection flight als eerst het vliegtuig uit moesten. Mensen met overstaptijd van meer dan een uur of mensen met Detroit als eind bestemming moesten blijven zitten tot wij er allemaal uit waren. Top! Een stewardess kon zien naar welke gate we moesten. Nadat we waren aangekomen dus heel snel naar de tram gelopen, eerstvolgende halte eruit en toen naar de gate gelopen. Op het scherm stond al final boarding en er stonden al geen reizigers meer! Gelukkig waren ze zo aardig om op ons te wachten dus wij, en nog een paar andere passagiers uit hetzelfde vliegtuig konden nog mee! We hadden de overstap dus net aan gered. Maar of de koffers aan zouden komen was nog even een dingetje.

De vlucht verliep snel. Rowan heeft nog een beetje kunnen slapen. Ik nog geen uurtje en heb maar wat films zitten kijken. Ruim 20 minuten landen we eerder op Schiphol zo rond 11:15 uur Nederlandse tijd. Mijn ouders kwamen ons ophalen en waren wat eerder gekomen en zijn op het panorama deck gaan kijken. Met behulp van 2 Engelse vliegtuigspotters konden ze onze vlucht volgen en kwamen nog voorbij hun rijden en boarden vlak voor hun neus aan! Erg leuk om ook daar foto’s van te hebben. Hierna moesten we nog een aardige wandeling maken naar de bagageband. Daar zouden rond 12:01 de koffers aankomen volgens het scherm. Helaas was er een storing met de band en duurde het wat langer. Na een tijdje kwamen dan eindelijk de koffers van de band rollen. Maar onze koffers niet. Uiteindelijk stond er op het scherm dat alle koffers nu op de band zouden liggen dus zijn we maar naar de KLM balie gelopen om te melden dat onze koffers er niet zijn. 4 balie’s en 1 medewerkster die met iemand bezig was, typisch Nederlands! Dus toen maar wachten in de wachtrij, ik keek  toevallig nog eens om en zag precies op dat moment nog onze koffers van de band rollen! Wat fijn zeg, nu konden we lekker naar huis!

img-20161002-wa0006 img-20161002-wa0008 img-20161002-wa0010 img-20161002-wa0014 img-20161002-wa0009

Na een speurtocht naar de auto hebben mijn ouders ons naar Rowan’s ouders gebracht. Hier hebben we met z’n zessen er een leuke en gezellige middag van gemaakt en nog even Rowan’s verjaardag gevierd. Ook alle foto’s en filmpjes van onze vakantie nog bekeken! ’s avonds nog even in bed tv gekeken al heb ik niet alles van het programma mee gekregen. Om 21 uur zijn we gaan tanden poetsen en zijn we gaan slapen. Zondagochtend om 11 uur waren we pas weer wakker. Heerlijk geslapen! En we hadden het echt nodig!

Nu kijken we terug op een geweldige vakantie! Wat missen we nu alweer de zon en temperatuur zeg! In Nederland is het al echt koud en regent het de hele dag! We gaan weer lekker sparen en hopen er binnen 5 jaar nog een keer heen te kunnen. Zoals ik al zei: het is echt een top vakantieland! Ik hoop dat iedereen mee heeft kunnen genieten middels de blogs, maar aan de reacties te lezen is dat wel goed gekomen. Iedereen bedankt voor alle reacties op de blog ook die dat deden via Facebook, Fora’s en WhatsApp!

8 comments

 1. Jeannette & Hans

  Hoi jongens, wat fijn dat jullie weer veilig thuis zijn.
  Vonden het leuk met hulp van die aardige Engelse mannen { vliegtuig spotters } dat we jullie helemaal konden volgen op de speciale app.
  En wat een toeval dat we precies stonden waar jullie gingen boarden, super nu hebben jullie weer leuke foto,s en een filmpje als aandenken.
  We hebben genoten van jullie verhalen, bedankt zo konden wij ook meegenieten.
  Love You

 2. Sylvia van Kooten

  Fijn,dat jullie heerlijk genoten hebben!Daar ga je ook voor op vakantie!!Kan me voorstellen,dat je zo weer terug zou willen gaan.Vooral vanwege het weer.Maar zouden jullie niet liever een keer een rondreis langs de zuid-westkant van Amerika willen maken?En die prachtige nationale parken willen bekijken?Da’s ook een droomwens van mij.Ga nog lekker even nagenieten met je warme minion-toffels aan en onder je dikke dekbed!!!Vond het leuk om via je blog “down memory-lane”te gaan.Gr.Syl

 3. reina

  Heel erg genoten van jullie avonturen, krijg zelf zin er eens te gaan kijken, en dan zo’n villa, helemaal top, alleen zouden wij zo’n drukke vakantie niet volhouden haha meer vaker bij de pool denk ik!!
  Fijn dat de terugreis goed is verlopen, we praten gauw weer eens bij.
  En nu maar sparen voor de volgende reis, en die sloffen helemaal te GEK!!

 4. Moolenschot

  Zo wat hebben jullie een heerlijke vakantie gehad.
  En wij mochten lekker meegenieten met het mooie blog.
  En ga maar goed sparen dat jullie weer snel terug kunnen.
  Groetjes en tot blogs

 5. DollyH

  Jammer dat de vakantie erop zit. Ik heb genoten van jullie blog. Bedankt voor het bijhouden.

 6. Victoria

  Ohhh wat ga ik de blogjes missen! Wat schrijven julie leuk en wat een leuke foto’s!
  Fijn dat toch nog de koffers er wel aankwamen, is toch fijner als je compleet naar huis kan!
  Ik heb jullie blog met veel plezier gelezen!

 7. amerva

  leukste, blog wat ik ooit gelezen heb. Heb het nu pas gelezen omdat ik zocht naar een blog van iemand die midden september is geweest. Wij gaan voor de eerste keer in september t/m de eerste week oktober.
  Ik hoop dat jullie inmiddels weer snel kunnen gaan.

  1. Kevin Post author

   Hi Amerva. Bedankt voor je super leuke reactie! Ik hoop dat jullie een toffe vakantie hebben gehad! Dat hoop ik ook… misschien 2020 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.