Orlando 2016

Dag 15 – Aquatica en Fun Spot

Gisteravond na het schrijven van de blog nog even snel een duik genomen in de pool. Heerlijk is dat zeg! Maar na 5 minuten begon het te regenen dus uit voorzorg voor het opeens zou beginnen met onweren zijn we er maar uit gegaan en gaan slapen.

Vanmorgen weer rond half 8 wakker en ben toen de reacties gaan lezen. Altijd erg leuk al die reacties! Daarna het nieuws en weerbericht gaan kijken. Inmiddels was Rowan ook al wakker en zijn we gaan ontbijten. Gewoon lekker op onze eigen pooldeck. Het was nog geen 9 uur en pas om 10 uur gaat Aquatica open. Dus zijn we eerst vast de koffers deels gaan inpakken. Zodat we morgen geen haast hebben want ja… helaas is vandaag alweer de laatste volle dag! 🙁 Zo balen!

Toen we klaar waren zijn we de auto ingestapt en stonden precies om 10 uur op de parkeerplaats van Aquatica. Dit is een zwempark wat van Seaworld en Busch Gardens is. Het is lekker rustig dus vonden al snel een mooi plekje onder een grote parasol. Locker gehuurd en daarna lekker gaan zwemmen. Een aantal glijbanen gedaan, die gaan best hard! Ook is er een stroomversnelling waar je lekker doorheen kan gaan. Niet dobberen dus maar met een flinke snelheid door het water heen. Was erg leuk! Daarna het golfslagbad ingegaan om daar even lekker te golven. Het was alweer bijna 13 uur. Dus weer even opnieuw insmeren en toen wilde Rowan nog een keer de glijbaan doen waar je met een band af gaat. Prima! Dan ga ik dobberen in een band rond die glijbaan. Rowan was net boven of alle attracties werden gesloten vanwege het naderende weer. Ook ik werd zonder enig woord genoemd te hebben mijn band uit gegooid om het water te verlaten. Ze kunnen hier (en bij Busch Gardens) nog heel wat leren als het op (klant)vriendelijkheid aan komt. We hebben snel onze spullen gepakt en zijn bij het eerste de beste overdekte gedeelte gaan schuilen en inderdaad het begon al snel keihard te regenen. Wat later ook her en der een donderklap en een flits. Niet veel later was het alweer droog. We zijn toen maar meteen gaan lunchen. Alles heeft weer een aardig poosje plat gelegen zelfs toen het al droog was. Maar uiteindelijk mochten we weer het water in!

maxresdefault aquatica-tubs-2

We hebben weer een nieuw plekje gespot om onze spullen te dumpen en zijn toen weer van de glijbanen gegaan. In dit park hebben ze her en der ook wat dieren. Zo is er een glijbaan en dan ga je door een bassin met dolfijnen heen. Erg leuk idee dus dat gingen we doen! Maar wat een snelheid maak je in die glijbaan zeg! Eindelijk zag je het dan licht worden en dan zou je de dolfijnen kunnen zien maar precies op dat moment ga je zo hard dat je een enorme golf water in je mik krijgt en daarna in het water terecht komt. Proesten zonder ook maar 1 dolfijn te hebben gezien kwam ik boven. Gelukkig lag het niet aan mij want Rowan had hier ook last van. Hierna nog wat glijbanen en stroomversnellingen gedaan. Inmiddels was het al 15:45 dus tijd om aan te kleden! Rond 16 uur verlieten we het park.

We zijn toen nog geen 6 minuten gaan rijden en stonden toen voor de ingang van Seaworld. Er was een nieuwe achtbaan die we vorige week niet konden doen en die wilden we nu dus nog even snel meepakken. Snel het park door gewandeld en de wachtrij in. Er werd alweer omgeroepen dat de attractie gesloten kon worden wegens het naderende slechte weer. Dus nog een tandje snelheid erbij. Gelukkig was het rustig en konden we direct instappen. Wat een te gekke baan is dit zeg!  Een soort Goliath idee maar dan nog leuker en nog meer hobbels! Gelukkig bleef het droog en zijn we na de rit weer naar de uitgang gelopen.

In de auto stelden we de navigatie in op TGI Friday’s. Hier moesten we natuurlijk nog wel een keer eten! Het smaakte weer voortreffelijk! Wat gaan we dit tot volgend jaar oktober missen zeg! Tijdens het eten had Rowan nog een Fast Pass kunnen regelen voor The Twilight zone Tower of Terror want dit blijven we een toffe attractie vinden. Na het eten zijn we dus op weg gegaan naar Disney Hollywood Studio’s. Mooi weer gratis kunnen parkeren en met de tram richting het park gereden. Wat was het druk zeg! Zelfs met de Fast Pass duurde het nog even voor we binnen waren. Gelukkig was het weer een toffe rit! En er zaten mensen in onze lift die er voor het eerst in zaten. Extra leuk dus! Daarna hebben we even heerlijk op een bankje gezeten en rond zitten kijken. Er is hier veel te zien zeg! Al een attractie op zich! Daarna wat winkeltjes bezocht en de vuurwerkshow van Star Wars gekeken.

2016-09-29-19-20-37 2016-09-29-19-21-10 2016-09-29-19-28-06-1 2016-09-29-19-35-18-1 2016-09-29-19-35-28-1 2016-09-29-19-36-40 photopass_visiting_studio_7816980369
Na de show met erg veel mooi vuurwerk zijn we richting Fun Spott gerden. Een soort permanente kermis. Bij onze tickets hadden we voor Fun Spott 2 keer een 25 dollar pass gekregen. We hebben een achtbaan gedaan en wat kartbanen en verder het laatste tegoed opgemaakt aan airhockey. Zo was het een leuk gevuld laatste avondje! Ik had julie nog een foto beloofd van Twistee Treat. Dus zijn we daarheen gereden. Na een kleine 8 minuten rijden kwamen we daar aan en nam ik een kleine brownie sundae. Zoals je op de foto ziet is dit voor ons een groot ijsje! Rowan nam het laatste beetje want hij hoeft geen heel ijsje. Het softijs smaakt hier heerlijk! Om nog even op gisteren terug te komen: de machine was stuk dus we hadden geen softijs! 🙁 Hier werkte de machine gelukkig wel!

2016-09-29-22-09-09 2016-09-29-22-04-22
Hierna zijn we terug gereden naar de villa. Een top laatste dag en avond gehad! Nu de blog geschreven en zo nog een keertje afkoelen in het zwembad. Morgen weer vroeg op staan. De laatste dingen inpakken. Ik moet nog even langs de Walmart en we gaan nog even snel Universal in. Ik ga Minion sloffen kopen zodat ik lekker warm de winter door kom! Pakken we meteen nog even een achtbaan mee. Daarna gaan we terug en nog even lekker genieten van de pool. Om 16 uur moeten we alweer de auto inleveren. Daarna inchecken en dan vliegen we weer naar Nederland. De volgende en meteen ook laatste blog zal dus vanuit Nederland komen. Ik vermoed zondag pas want zaterdag landen we en doen die dag lekker rustig aan!

3 comments

 1. reina

  Super blog weer! wat jammer dat het er al weer opzit en missen tot volgend jaar????? gaan jullie dan weer?
  nou gelijk heb je hoor,wat een schitterend land, en wat hebben jullie veel beleefd en gezien, niet te vergeten de mooie foto’s.
  Hele goede reis naar het koude natte kikkerland.

 2. Moon

  Nou dat was wel een heel goed bestede laatste dag…een grand finale!
  Elke minuut van jullie vakantie is fijn ingevuld met leuke attracties.
  Succes met de terugvlucht en tot gauw.
  Xxx

 3. Moolenschot

  Zo jullie hebben de laatste dag veel gedaan.
  Jullie hopte van het een naar het ander maar ja als het je laatste volle dag!!
  Wil je ook nog zoveel mogelijk doen.
  En dat is goed gelukt.
  Alvast een goede terugreis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.