Orlando 2016

Dag 14 – Busch Gardens

We hadden geen wekker gezet voor vanmorgen dus dat betekend: uitslapen! Om 8 uur werd ik al wakker. Rowan was ook al een soort wakker dus zijn we gaan douchen. Tas ingepakt en de auto ingestapt op naar IHop. Hier waren we met 6 minuten rijden. We hebben weer van een heerlijk ontbijt genoten. Ei, spek, worstjes, pannenkoeken het kon niet op!

2016-09-28-09-47-20
Na het afrekenen weer ingestapt en de navigatie ingesteld op Busch Gardens. Dit ligt in Tampa en is ongeveer een uurtje rijden via de I4. Heerlijk is dat zeg op de cruise control geen gezeur! Keep your lane en gaan! We parkeerden onze auto op de parking en namen het treintje naar de ingang van het park. Na de controles mochten we naar binnen. De eerst indruk was prima, het zag er allemaal netjes en mooi uit! We zijn begonnen bij de dieren. Erg leuk want je kan echt heel dichtbij komen! We hebben de kangoeroes mogen aaien en ook bij de vogels kon je super dichtbij komen. Die foto’s heb ik met mijn telefoon gemaakt zonder in te zoomen! Ze bleven gewoon zitten en kijken wat je aan het doen was. Ook de stokstaartjes hadden het naar hun zin en ze wilden wel even poseren voor een paar foto’s, recht de lens inkijken was ook geen probleem. Later liepen we met een zak chip’s en kwamen 3 eekhoorns tegen. Deze waren zo gewend aan mensen (en ze waren wild, geen in een hok gestopte eekhoorns) dat ze zelfs op je schoen gingen staan en hoopten op een stukje van je eten. Hier hebben we even van staan genieten wat een leuke beestjes zijn dat zeg! En erg brutaal!

2016-09-28-11-28-26 2016-09-28-11-42-36 2016-09-28-11-43-19 2016-09-28-11-43-36 2016-09-28-11-50-32 img_2299 img_2303 img_2309 img_2317 img_2323
Na de dieren zijn we de attracties gaan doen. Op naar de eerste, sorry maar je moet je tas en losse spullen in een kluisje doen. Oke, wij een kluisje gehuurd voor 1 dollar en alles erin, komen terug: sorry, er is een technische storing we zijn op dit moment gesloten. Grrrrr dag dollar. Naast de ingang van die attractie stond een elektrisch LED informatie bord. Hier staan de wachttijden op. Het is een heerlijk rustige dag met overal 5 minuten wachttijd. En PLOP alles gesloten vanwege het weer. Er zou regen en onweer op komst zijn. Dus wij zijn toen naar het nabij gelegen station gelopen om een rondje te maken in: jawel de stoomtrein! We stonden in de wachtrij en de trein kwam binnen rijden. De mevrouw wilde het hekje openmaken zodat we in konden stappen maar toen ging de telefoon… er was bliksem gezien dus de trein mocht ook niet meer rijden. We bleven hier nog een wachten we hebben welgeteld 1 bliksem gezien en 1 donder gehoord. Daarna trok het alweer open en ging de zon weer schijnen. Het had niet eens geregend. Toch bleef alles nog dicht en na ruim een uur begonnen de attracties pas weer te draaien. In de tussentijd hadden wij nog wat dieren bekeken. Nou alles weer open dus wij naar de eerste de beste achtbaan: ja die draait en er zitten mensen in! Mooi! Wij de wachtrij in en waren bijna aan de beurt…. dames en heren vanwege een technische storing…. Grrrrr gelukkig duurde dit maar 10 minuten en daarna werkte de achtbaan eindelijk weer. Het was gelukkig een erg leuke rit met elementen erin die we niet hadden verwacht. Terwijl we naar een andere attractie liepen kwamen we langs een attractie waar je een vrije val had. Oh die is ook kapot! Gaat lekker hier… De volgende achtbanen deden het gelukkig dus even rustig aan doen erna en tijd voor een lekker softijsje! Ja Reina, ook die hebben ze hier! Na wat lopen kwamen we een winkeltje tegen met ijs en softijs. Ik bestel ons softijs en jahoor je raad het al: de machine is kapot! Toen was ik er echt klaar mee. Dit is een leuk park als je enkel en alleen voor de dieren komt maar voor attracties hoef je hier niet te komen want die werken niet of nauwelijks. En dan was het nu nog maar een rustige dag. Ik vraag me af wat er gebeurd als het enorm druk is. Rowan vond het opzicht wel een leuk park maar ook hij vond het storingsgehalte wel erg hoog. Nou heb ik 6 jaar op een attractiepark gewerkt en ik weet dat er storingen voor kunnen komen. Maar dat echt alles wat je ook maar wilt doen niet werkt is erg frustrerend. Hierna maar in de stoomtrein gepakt en een hele ronde gereden. Daarna in de nabijgelegen achtbaan die vanmorgen als eerste kapot was. Hij deed het gelukkig!  Deze achtbaan is 200 feet = 61 meter hoog. Wat een gaaf uitzicht zeg maar wel enorm stijl naar beneden. Was de moeite waard.

Het was alweer laat dus op naar de auto. Navigatie ingesteld en weer een uur terug. Aan het begin op de I4 hebben we 2 korte files gegaan. Ook hier geld: keep your lane en houd de snelheid aan van de anderen. Geen matrix borden en we rijden gewoon zonder steeds stil te staan. Gaat prima zo! We kwamen aan bij Steak ’n Shake en hebben hier heerlijk gegeten de milkshake was ook weer top! Daarna doorgereden naar de Florida Mall en hier een rondje gelopen. Bij de M&M store geen coconut M&M’s kunnen vinden. Ook in de Walmart zijn ze niet meer te verkrijgen. Nog even de Publix proberen morgen of vrijdag. Toen lekker richting de villa gereden. Vanmorgen had ik ook nog foto’s gemaakt van onze huur auto.

2016-09-28-10-58-34 2016-09-28-10-58-52 2016-09-28-10-59-03 2016-09-28-10-59-13

We zitten nu weer lekker op het pooldeck met een biertje en een chipje. Ik heb deze blog geschreven en duiken zo nog een onze pool in om af te koelen, het is nog aardig warm! Daarna lekker slapen.

6 comments

 1. reina

  Jeetje zeg, wat een pech dag haha maar wel SOFTIJS gescoord hihi ja jammer van al die kapotte attracties, maar wat een super mooie foto’s van die dieren, erg leuk.
  Ook een mooie Dikke auto en lekker he die ruime wegen (waren mijn ouders ook zo over te spreken) .
  Op naar de volgende belevenis.

 2. moonlight91

  coconut M&M zijn helaas al een paar jaar nergens meer te vinden..
  Balen van de storingen in BG , maar gelukkig zijn de dieren ook de moeite waard

 3. Moolenschot

  Wat een pech kan je hebben..
  Wel balen dat jullie steeds pech hadden.
  Maar busch Gardens is verder gelukkig wel mooi met de dieren.
  Ondanks alles toch een leuke dag

 4. Jeannette & Hans

  Prachtige dierenfoto’s zeg!! En dat ook nog een selfie van jullie ertussen! Of zijn het toch 2 stokstaartjes…. 😉
  En die auto mogen jullie best meenemen als souveniertje voor ons hoor.
  Jammer dat jullie zoveel pech hadden. Maar ja, zo zie je maar, ook in Florida kan wel eens wat in storing gaan. Uiteindelijk is het toch een heerlijke dag geworden als we het zo lezen. Compleet met softijs, milkshakes, uitgebreid ontbijt; dat wordt straks weer afkicken in NL. Fijne dagen verder!!

 5. Victoria

  Ahhh nee wat een pech, ben nu inmiddels denk +- 10 keer in Busch Gardens geweest in mijn leven maar ook wij hadden zo’n dag vorig jaar.

  Althans, een dag dat er dus de hele dag onweer naderde (maar geen regen etc gehad) dus die hele dag geen enkele attractie kunnen doen. Erg jammer, want dat zijn de richtlijnen.
  Uiteindelijk een paar dagen later op de terugweg van Clearwater naar Orlando nog even langs Busch Gardens gereden in de avond en toen nog alles kunnen doen gelukkig!

  Maar wat betreft defect dat is echt kl*te, daar baal je dan behoorlijk van, zonde want de rides zijn erg vet daar! Hopelijk kunnen jullie ooit in de toekomst nog van een mooie dag daar genieten!

 6. Jelmer

  Busch Gardens is een leuke keuze in Tampa om de dag door te brengen. Ik kom er zelf regelmatig. Wordt het niet weer een keer tijd Kevin om naar Florida te gaan?

  Groet, Jelmer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.