Orlando 2016

Dag 13 – Rowan is jarig!

Vanmorgen ging al vroeg de wekker om 05:45. Even langzaam wakker worden en Rowan gefeliciteerd met zijn 24ste verjaardag! Na het douchen en een ontbijt zijn we tegen 06:45 richting Disney gereden. Rond 06:55 kwamen we aan bij Disney’s Contemporary Resort en melden we ons bij de ingang van de parkeerplaats. Na een check mochten we gratis parkeren en moesten we het laatste stukje van zo’n 10 minuten lopen naar Disney Magic Kingdom. Dit omdat zo vroeg de bussen etc. nog niet rijden. We vonden meer lotgenoten en hebben netjes bij de hoofdingang staan wachten.

img_2200

Tegen 07:30 reed er een stoomtrein voor en kwam de conducteur ons halen. Omdat Rowan treinen leuk vind en vooral stoomtreinen had ik een Disney’s Steam Train Tour geboekt! De enthousiaste conducteur of wij de groep waren voor de planes and aircrafts of toch maar de steam trains. We werden op ons naam gecontroleerd om te kijken of iedereen aanwezig was en iedereen kreeg een button met zijn of haar naam erop. Ook kregen we een tasje om ons nek. Omdat de treinen veel geluid produceren had de conducteur een microfoontje op zijn stropdas zitten en met dit kastje en het bijbehorende oortje kon je hem zo goed verstaan. We gingen via de hoofdingang naar binnen. De gasten die daar stonden te wachten voor hun ontbijt keken ons heel vuil en jaloers aan omdat wij eerder naar binnen mochten. Dit tot groot plezier van onze conducteur. Het was super om een leeg Disney park te zien. Met name de lange main street die tot aan het kasteel helemaal leeg was! Helaas wil Disney geen legen straten op internet dus mochten we geen foto’s hiervan maken.

We stapten allemaal in de achterste wagon en kregen allemaal uitleg hoe de conducteurs contact houden met de engineer en de fireman voorin de locomotief. Op het station staat een conducteur die ervoor zorgt dat alle hekken gesloten zijn en zorgt dat niemand meer in of uit stapt. Achterop de laatste wagon staat ook een conducteur die mee rijd. Nadat de station conducteur aangaf dat alles veilig is drukt de conducteur die achterop de laatste wagon staat 2 keer op een knop. Er gaat dan in de locomotief 2 keer een auto toeter af. Dit word door de engineer beantwoord met 2 keer een fluit van de wistle en zo begint de trein te rijden. Ook andere communicatie technieken krijgen we te horen. Terwijl we alle ins  en outs te horen krijgen stoppen we op het eerste station en gaan daarna achteruit het park af naar de werkplaats waar de stoomtreinen en monorails gestald staan. Hier mochten we de trein uit en rond de locomotief foto’s maken. Erg gaaf want dit kan en mag normaal nooit op het park! Daarna mochten we ook in kleine groepjes de locomotief in en kregen we daar uitleg waar alles voor was. Ook buiten de trein werd alles verteld over de locomotief wat alles is en hoe alles werkt.

img_2206 img_2211 img_2216 img_2227 img_2228 img_2231 img_2235 img_2244

Inmiddels was het al kwart over 9 geweest en moesten we weer instappen. De machinist stak een steen met benzine aan en gooide dat in de firebox. Na een paar seconden hoorde je een enorme plof van de ontbranding. Er was vuur! We kunnen gaan! Voordat de trein weggaat het park op worden er nog 3 test uitgevoerd uit veiligheid. Eerst wel alle druk samengevoegd tot het maximum en daarna vrij gelaten dit noemen ze pop-off. Een enorme stoomwolk kwam vrij met veel lawaai. Daarna reden we weer richting het park en reden ze door terwijl er een rood sein was. De trein ging toen automatisch in de noodstop. Weer een test goed geslaagd. Terug op het station werd er nog een test gedaan met stoom wat veel lawaai gaf. We reden het park rond en bij main street voorin het park verlieten we de trein. Inmiddels was het park geopend en dat was te zien! Nu mogen we wel weer foto’s maken 😉

img_2250
Na een korte sanitair stop en een flesje water gingen we weer terug en in het station moesten we in de bankjes plaats nemen. De conducteur ging ons de geschiedenis vertellen over hoe gek Walt Disney was op stoomtreinen. Een enrom verhaal wat ik hier niet ga typen. Maar het was echt super leuk om te horen en zeer interessant! De conducteur vertelde het vol passie en daarom was het zeer boeiend om naar te luisteren. De tijd vloog om en tegen half 11 was hij klaar met zijn verhaal. Toen bleek dat hij een enorme fan is van Walt Disney en is zelfs naar het huis geweest waar Walt Disney heeft gewoond met zijn enorme zelfgemaakte mini stoom trein baan in de achtertuin. En dat Walt Disney gek is op (stoom)treinen is ook goed te zien op het park. Je ziet namelijk bij binnenkomst niet eerst het kasteel maar het station met een stoomtrein als eerste aanzicht van het park! Leuk weetje want zo wilde Walt Disney dat graag!

img_2201

Rowan vond het een super leuke verrassing en stiekem vond ik het zelf ook enorm leuk! Vooral ook de geschiedenis rond Walt Disney vond ik erg interessant. Kijk maar eens goed rond op het station in Main Street. Er hangen overal foto’s en uitleg over de treinen. Daar is al veel informatie te vinden! De tour was nu helaas afgelopen en we kregen toen allemaal een mooie pin die veel geld waar is aldus de conducteur. Nooit verkopen! En als iemand iets aanbied ten ruil wat is gesigneerd door Walt Disney himself dan moesten we de conducteur bellen! 😉

Hierna zijn we ook maar meteen bij Mickey Mouse op de koffie gegaan voor een leuk foto momentje. Echt gaaf hoe ver de techniek gaat. Mickey kan nu ook knipperen met zijn ogen, zijn mond bewegen en nog praten ook! Hij vroeg of we ook al een spook hadden gezien… we zeiden nee waarop Mickey antwoord gaf dat we geluk hadden. We moesten voor de foto een spook nadoen zoals hij het spook had gezien. En daarna nog wat normale foto’s. Mickey bedankte ons voor ons bezoek en toen mochten we weer gaan. Mickey zei op een spookachtige wijze bye tegen ons en vond dat zelf erg grappig. Gelukkig konden wij er ook om lachen 😉

photopass_visiting_mk_7814599938 photopass_visiting_mk_7814599941
Daarna nog wat attracties gedaan op het park. Na een Starbucks hebben we de bus gepakt richting Animal Kingdom want ja, de auto staat nu mooi gratis geparkeerd 😉 Eenmaal aangekomen zijn we naar de vogelshow gegaan. Een echte aanrader, erg hilarisch! Helaas werd hij halve wegen afgelast in verband met naderend onweer. Jammer! Binnen 5 minuten begon het inderdaad te regenen en onweren. Net voor half 4 was het droog maar ook die laatste show van de dag werd afgelast omdat het toch nog te gevaarlijk was voor de dieren. Hierna nog enkele attracties gedaan waaronder de safari. Er waren weer veel dieren te zien! En toen weer richting de bus gelopen. De bus bracht ons netjes naar het hotel waar onze auto stond.

photopass_visiting_mk_7814680020

Omdat Rowan jarig is mocht hij kiezen waar we gingen eten. Hij wilde ergens gaan eten waar we nog nooit geweest waren en koos voor Logan’s Roadhouse. Voor 15.99 kon je met 2 personen eten. Geen geld! Vooraf kreeg je zelfgemaakt brood wat heerlijk en vers smaakte! Ook de steaks waren weer heerlijk. Dit restaurant is ook een echte aanrader!

2016-09-27-19-13-51
Hierna zijn we naar Orlando Eye gereden, hier hadden we 2 gratis tickets voor. We wisten niet dat dit reuzenrad van Coca Cola was. En wat hoog is dat ding zeg! 400 feet hoog wat 122 meter is! We waren in het donker rond 20 uur. Een prachtig uitzicht en konden van zo hoog ook het vuurwerk uit Disney bewonderen. Erg gaaf! Hierna bij de nabijgelegen Five Guys gestopt waar we eerder waren geweest voor een heerlijke milkshake! Onderweg kwamen we langs Disney Springs en zijn hier nog even snel gestopt. Mijn moeder wilde een leuke Coca Cola bord van hout hebben voor onder de veranda. Dus die hebben we daar meegenomen. Daarna zijn we richting de villa gegaan.

2016-09-27-19-31-51 2016-09-27-20-03-51 2016-09-27-20-22-01
Weer aan de pool met een koud biertje deze blog geschreven en de blog van gisteren. Morgen staat Bush Gardens op de planning. Dit is in Tampa een uurtje rijden.

6 comments

 1. Monique

  Wat was dit een leuke dag zeg.
  Goed dat het treinenavontuur zo interessant was…
  En dat die conducteur zo fijn kon vertellen.
  Dit is een verjaardag die je niet gauw gaat vergeten.
  Zo’n partijtje kan ik thuis niet voor je regelen.
  Dus… heel goed gedaan Kevin!

 2. Irma wolf

  Hieperdepiephoeraaaaaa, happy birthday Rowan

 3. reina

  Wat een leuke verrassing voor Rowan, goed gedaan Kevin!! weer erg mooie foto’s en wat zien en beleven jullie veel, helemaal top.
  Blijft erg leuk om jullie zo via de blog te volgen en het leest zo lekker weg.
  Kom maar op met de volgende foto’s en verhalen, heerlijk.
  Nog heel veel plezier samen, en lekker genieten.

 4. moonlight91

  Gefeliciteerd ! , wat een leuke verrassing voor de jarige job

 5. Jeannette & Hans

  Wat een drukke dag , en goed bedacht Kevin wat een leuke verrassing voor Rowan.
  Daar zal hij leuk op terug kijken, was Thomas de stoomlocomotief er ook die is toch ook van Disney?
  Ha Ha grapje ……….:]
  Mooie foto, s van de dieren zeg zo dichtbij, en het reuzenrad was ook cool zeg, vonden jullie dat niet eng zo hoog?
  Nou, nog even genieten, en dan lekker slapen tot snel bij de nieuwe blog.
  Love You

 6. Moolenschot

  Hiep hiep hoera van harte gefeliciteerd.
  Hoe bijzonder is het om daar je verjaardag te mogen vieren.
  En hoe!!
  Wat een speciale dag vandaag geweldig..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.