Orlando 2016

Dag 11 – Silver Springs State Park

Yes! Vanmorgen mocht ik uitslapen tot wel 8 uur! Daarna het bed uitgegaan en alle reacties weer bij zitten lezen. Rond 9 uur Rowan van zijn bed af gehaald en daarna zijn we gaan ontbijten. In de tussentijd had ik contact met Rowan’s moeder. Tijdens het ontbijten op de pooldeck hebben we leuk kunnen Skypen met Rowan zijn ouders en ook hun een virtuele tour door de villa gegeven. Het ontbijt smaakte weer prima en nadat we de tas in hadden gepakt zijn we gaan rijden.

De navigatie werd ingesteld op Silver Springs, goed voor anderhalf uur rij plezier. We kwamen aan en konden de auto mooi vooraan parkeren. Het was niet druk! Nadat we 2 dollar per persoon af gerekend hadden mochten we het oudste State Park van Florida, 138 jaar oud, Silver Springs bezoeken! We zijn meteen naar het ticket center gegaan om een kaartje te kopen voor de glass bottom boat. 11 dollar per persoon voor een half uurtje varen en alles onderwater kunnen bekijken, dat is een prima bedrag! Na 20 minuten wachten en gebabbeld te hebben met een medewerker kwam onze schipster aan en mochten we aan boord van de boot. Toen we aan boord stapte dook er een otter op naast de boot. Dit was heel bijzonder alsdus schipster dus maar snel een foto gemaakt. Wat is het water hier helder zeg! Je kan de bodem echt heel goed zien. De Vinkeveense plassen zijn er niks bij 😉 Hierna vertrok de bood en vol enthousiasme vertelde de schipper vanalles over het onderwater leven en al het wildlife rondom het water. Silver Springs is al een aantal keren als filmset gebruikt voor films en series. Hier en daar spotten we vissen, turtles en vogels. De tocht van 30 minuten was zo voorbij maar het was fantastisch! Bij het verlaten van de boot gooide iedereen een kleine tip op de glasplaat voor de schipster. Dit hebben wij uit beleefdheid ook gedaan.

2016-09-25-12-18-54-1 2016-09-25-12-31-00-1 2016-09-25-12-39-51-1 img_1946 img_1950 img_1953 img_1957 img_1961

Deze 2 turtles liggen heerlijk te genieten van de zon
Deze 2 turtles liggen heerlijk te genieten van de zon
Een kano van 400 jaar oud
Een kano van 400 jaar oud

img_1968 img_1971

Een palmboom die schreef groeit richting de zon
Een palmboom die schreef groeit richting de zon
Beelden die in een film zijn gebruikt. Er waren er 10 en ze hebben er 3 als dank laten staan
Beelden die in een film zijn gebruikt. Er waren er 10 en ze hebben er 3 als dank laten staan

Hierna hebben we een kleine lunch genomen en wat te drinken en hebben daarna een kleine boardwalk gewandeld. Veel verder dan een aantal grote sprinkhanen en wat insecten komen we helaas niet. We hadden gehoopt op wat meer wildlife maar het was inmiddels ook wel erg heet geworden! Na onze wandeling zijn we terug gelopen naar de auto en zijn we weer richtig de villa gegaan. Na anderhalf uur kwamen we weer aan en zijn we direct onze pool in gedoken. Lekker dobberen en bubbelen! En een heerlijk fris drankje erbij met ijsklontjes uit onze koelkast!

img_1987 img_1989 img_1990 img_1991 img_1993
Na het zwemmen een lekkere douche genomen en toen we aangekleed waren ging de deurbel. Ik deed open en er stond een jongen voor de deur die vroeg of hij onze palmboom mocht snoeien voor 30 dollar. Nou, doe dat maar niet en kom maar terug als de villa eigenaar er weer is om het met hem te overleggen. Daarna begon hij te onderhandelen over de prijs. Maar we bleven nee zeggen. Toen vroeg hij om een tip van 5 dollar want hij wilde graag naar de bioscoop. Helaas, wij werken ook hard voor onze centen dus succes met snoeien bij anderen. Nadat hij vroeg of hij dan voor 5 dollar een liedje mocht zingen en weer nee te horen kreeg ging hij maar weg. Tja jammer joh gewoon netjes werken en geld verdienen. Doen wij ook! Niet veel later stapten wij de auto weer in.

Onze bestemming was Longhorn Steakhouse een kleine 15 minuten rijden. We hebben weer heerlijk genoten van het eten! En het kost weer bijna niks. Helaas was onze server niet echt heel vriendelijk en zei ook niet heel veel. Aan het eind werd er vanuit een hoek zelfs de rekening door hem op tafel gelegd en was zonder wat te zeggen weer weg. We hebben er daarom gekozen om niet veel fooi te geven. Sneu voor de rest die wel hard werkt en goed hun best deden maar onze server had het goed verpest. (In Amerika krijgen bedienden in restaurants bijna geen loon en moeten het dus hebben van de tips. Daarom doen ze allemaal (op een enkeling na) goed hun best. De tip die jij geeft wordt verdeelt over iedereen die er werkt).

2016-09-25-19-31-28
Hierna naar de in de buurt liggende Walmart gereden. De komende 2 dagen moeten we vroeg op en makkelijk ontbijten. Daarom wilden we voor de belegde broodjes gaan. Deze hebben we nu ook bij de Walmart gevonden maar zijn wel 5 dollar per stuk. Dus er voor gekozen om 2 stokbroden te kopen en deze zelf te beleggen. Na de Walmart hebben we een Twisty Treath opgezocht. Volgens blogs van andere Florida gangers moet je hier zijn geweest als je in Florida bent. Een leuk ijswinkeltje in de vorm van een ijshoorntje. Helaas is de foto wazig geworden maar we beloven jullie dat we van de week nog maar een ijsje gaan halen om een goede foto te kunnen maken 😉 We hebben genoten van een heerlijk ijsje. Nouja, ijsje? De small is een groot, heel groot ijsje in Nederland. Het smaakte heerlijk. Gelukkig stond de auto dichtbij dus konden we zo naar binnen rollen en reden we weer richting de villa.

We beginnen eraan te wennen en het wordt een beetje standaard. Maar ook nu hebben we de blog weer geschreven op het pooldeck met een koud biertje erbij. Het is inmiddels 21:30 uur en gaan zo maar lekker slapen. Morgen moeten we om kwart voor 10 bij Wild Florida zijn, wat 45 minuten rijden is en vertrekken we om 10:15 uur met een Airboat!

5 comments

 1. Moolenschot

  Zo wat een leuke tocht met de glazenboot.
  Weer een heerlijke dag,en ja longhorn is ook een van onze favorieten restaurant!!
  En je moet ook eens een ijsje eten bij de coldstone is ook zo lekker..

 2. Monique

  Wat heerlijk dat jullie ook hebben gevaren.
  Zo’n glasboot lijkt mij ook heel mooi…heb ik nog nooit gedaan!
  Ja was leuk dat Skype en zo alles te zien.
  Fijne dag vandaag.
  X

 3. reina

  hele leuke blog weer, en je schrijft zo lekker leesbaar, wat een mooie tocht met die glasboot lijkt mij, en Kevin hebben ze ook SOFTIJS in Amerika hahaha prachtige vakantie hebben jullie en wij genieten op afstand mee.

 4. Patrick

  leuk verslag weer van de dag, veel plezier bij Wild Florida laatste vakantie hebben wij dit ook gedaan en wij vonden dit erg leuk ben benieuwd naar de fotos als jullei terug zijn

 5. Jeannette & Hans

  Nadat we zaterdag gezellig met jullie geskyped hadden waren we weer erg benieuwd naar jullie laatste verhalen. Net weer met heel veel plezier gelezen en de prachtige foto’s bekeken. Mooi boottochtje zeg!Heel goed dat jullie die vreemde gast hebben afgepoeierd en geen cent hebben gegeven :)!
  Veel plezier met de Airboat tocht, die jullie waarschijnlijk al gemaakt hebben terwijl wij dit schrijven. Bye Bye

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.