Orlando 2016

Dag 1 – No big deal tijdens de heenreis

Donderdag 15 september, vanmorgen ging de wekker vroeg om 4 uur. Na een douche en een laatste controle zijn we door Rowan’s moeder naar Schiphol gebracht, een kleine 20 minuten rijden. Eenmaal aangekomen was het al best wel druk. Veel drukker als in 2014. We zijn direct naar de koffer drop-off punt gegaan want we hadden thuis al online ingecheckt. Daarna door nog een controle en toen mochten we Schiphol echt in. We namen een ontbijt: 2 broodjes met ei en spek, 2 cappuccino een sapje en een chocomel. 27 euro alsjeblieft…. dat was de eerste dure grap van de vakantie!

duur-ontbijt

Na het ontbijt zijn we op ons gemakje naar gate E1 gelopen. Hier mochten we meteen doorlopen en moesten we de bekende vragen beantwoorden. Netjes naar waarheid beantwoord en toen kregen we een sticker voor goed gedrag op ons paspoort. Nu mochten we echt deel gaan nemen aan de reis naar Amerika! We liepen door naar gate E5 want daar stond het vliegtuig op ons te wachten. Allemaal netjes optijd en we begonnen mooi optijd met het taxiën. Volgens de app van KLM en Delta zouden we al om 10:05 aankomen inplaats van 10:45 dat zou mooi zijn! We reden de baan op om op te stijgen maar het vliegtuig stopte niet en reed langzaam door en sloeg uiteindelijk af van de baan. We moesten 15 minuten wachten volgens de piloot die volgens mij geen gebit in had want de remmen waren te heet. No big deal aldus de piloot. Hoe kan dat nu weer? We hebben amper geremd… 15 minuten werden 30 minuten en uiteindelijk konden we dan veilig de lucht in!

2016-09-15-07-04-06

Onderweg hebben we ons vermaakt met wat films kijken, spelletjes spelen en wat slapen. Als ontbijt kozen we voor pancakes. Deze smaakte best prima voor vliegtuig voer en zelfs het fruit was niet oud en zuur! Prima dus. Ook de lunch bestaande uit een kaas of kip broodje was prima te eten. Naast ons zat een gezin die ik al had gesproken op hun blog. Zij zijn precies dezelfde data in Orlando als ons. En later troffen we nog een Nederlands gezin aan in het vliegtuig die ook een blog bijhouden. Leuk om elkaar zo eens te kunnen spreken! Uiteindelijk landen we rond 10:45 in Detroit en begon de overstap. Na een flinke wandeling moesten we ons melden bij zelfbedieningsautomaten. Paspoort scannen, afdrukken van mijn vingers gemaakt, een pasfoto gemaakt. En toen kreeg ik mijn papiertje met een grote kruis erdoorheen. Rowan slaagde wel met vlag en wimpel. Maar ook hij moest in de normale rij gaan staan net als ik. Samen zijn we door de controle heen gegaan en we kregen na wat strenge vragen toestemming om Amerika binnen te gaan! Snel de koffers van de band gehaald al duurde dit ook nog wel een tijdje en toen snel door de volgende controle. Daarna de koffer weer afgegeven op het drop-off punt en snel met een tram naar de juiste gate gegaan. Het boarden was al begonnen dus we waren precies op tijd!

2016-09-15-09-28-25

Netjes optijd landen we in Orlando en het eerste wat we zagen was het bekende groene tapijt van het vliegveld. Even wat dollars omgewisseld voor muntjes, altijd handig voor de tol! Daarna bij National een auto uitgezocht. Een mooie zwarte Dodge is het geworden. Ik zal van de week de foto’s plaatsen. Daarna is de reis naar de villa spoedig verlopen. Van alle gemakken voorzien en een prachtig zwembad met bubbelbad!

Nadat we de villa verkend hadden zijn we de eerste boodschappen gaan doen bij een nabijgelegen Publix. Voor een paar boodschappen toch een uurtje rond gewandeld. Ach het is vakantie. Verderop zat een Texas Steakhouse. Hier hebben we echt heerlijk gegeten! We hebben nog een foto kunnen maken van de salade die we vooraf hadden maar het hoofdgerecht zag er zo lekker uit dat we zijn vergeten om een foto te maken. Ook het drinken werd steeds weer gratis bijgevuld. Met een volle buik rolden we naar de auto en zijn we richting de villa gegaan. Nog even een duik genomen in het heerlijke zwembad om af te koelen! Inmiddels is het bijna 22 uur lokale tijd. We zijn erg moe en gaan nu lekker slapen.

2016-09-15-18-31-25-2

Morgen slapen we in ieder geval uit en dan beslissen we wat we gaan doen.

9 comments

 1. Joke en Gerrit

  Welkom
  We hadden al over jullie gelezen op de andere blogs
  Slaap lekker en veel plezier

 2. Monique

  Hoi liefs,
  Fijn dat de hele reis goed is gegaan en er geen gekke dingen of lange wachttijden waren.
  Maar goed dat het Amerikaanse eten wel weg te krijgen is!
  Slaap maar lekker uit….is ten slotte vakantie.
  X Moon

 3. Lia

  Wat leuk weer om te lezen, heul veul plezier! Enne, hadden ze die landingstijd toch goed voorspeld!

 4. Sylvia van Kooten

  Hoi Kevin en Rowan,een onwijs leuke vakantie toegewenst.Door die foto’s krijg ik weer heimwee naar Amerika!!Hoop er ook nog eens naartoe te gaan.Voor nu blijf ik je blog wel volgen.Zit ik er toch een heel klein beetje.Geniet er van!!

 5. Ricardo

  Hey boys, het is weer begonnen! Ik ga jullie belevenissen weer met plezier lezen hoor! Have fun 🙂 x

 6. Christa

  Heerlijk dat jullie er na een goede reis zijn. Heel veel plezier!

 7. Davey

  Heel veel plezier in Orlando jongens!
  Ik ga jullie blog ook met veel plezier weer volgen!

  Have fun

 8. Kim

  Leuk begin idd van de vakantie maar alles gehaald en gelukt en nu lekker genieten

 9. Irma

  Super jongens , ben benieuwd naar de rest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.